AnaSayfa
    Bilim ve Eğitim    Kongreler    2018- ANTALYA
2018- ANTALYA

Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği’nin Saygıdeğer Üyeleri,

Göz açıp kapayıncaya kadar hızlı geçen bir dönemin daha ardından sizlerle derneğimizin 14. Ulusal Kongresinde bir araya gelebilmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi, 14. Ulusal Histoloji ve Embriyoloji Kongresi, Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği (THED) tarafından düzenlenmekte olup, 10-13 Mayıs 2018 tarihlerinde, Hotel Su, Antalya’da gerçekleştirilecektir. Bu yılkı kongre sloganımızı “Hücre Hayattır” olarak seçtik. Kongremizin, geçmiş toplantılarımızda olduğu gibi tüm katılımcılarımıza hem bilimsel hem de sosyal anlamda güzel ve unutulmaz anılar yaşatması en büyük arzumuzdur.

THED, kurulduğu 1990 yılından bugüne, üye sayısını her geçen gün arttırarak güçlenmiş; alanını temsil eden tek meslek derneği olarak; üyelerinin eğitim, hizmet ve araştırma alanlarındaki etkinliklerini ulusal ve uluslararası platformlarda desteklemeyi amaç edinmiştir. İki yılda bir gerçekleştirilen ulusal kongrelerimiz bu etkinliklerin en önemli bölümünü oluşturmaktadır.

Derneğimizin kuruluşunun 28. yıl dönümünü de kutladığımız bu yılki kongremizde, 88 sözlü, 118 poster bildirisi olmak üzere toplam 206 bilimsel bildiri sunulacak ve tartışılacaktır. Kongremizde sunulacak bildirilerin konulara göre dağılımı incelendiğinde ÜYTE, implantasyon, plasenta, üreme sistemi, embriyoloji ve teratoloji, tümör biyolojisi, Histoloji ve Embriyoloji’de sistemler, kök hücreler ve tedavide kullanımı, Histoloji ve Embriyoloji’de yeni teknolojik yaklaşımlar, DNA-hücre-doku hasarı ve onarımı, stereolojik yaklaşımlar ve sinir bilimleri gibi çok geniş bir yelpazeyi kapsadığı görülmektedir. Kongremizde ayrıca, 4 bireysel konferans, 4 ayrı panelde 10 panel sunumu, 1 bireysel fotoğraf gösterisi ve 2 farklı firma tarafından gerçekleştirilecek 2 uydu sempozyumu yer alacaktır. Davetli konuşmaların başlıkları arasında ise CRISPR-Cas devrimi, deneysel modellerde mezenşimal kök hücre uygulamaları, lab-on-a-chip teknolojisi ve akademik girişimcilik, şirketleşme ve gelir modelleri gibi güncel ve önemli konular yer almaktadır.

Her ulusal kongremizde olduğu gibi, bu yıl da davetli konuşmalar, sözlü ve poster sunularının Türkçe özetlerini elektronik olarak Cell and Tissue Biology Research dergimizde yayımlıyoruz. Dergimizde paylaştığınız bilgi ve deneyimlerinizin histoloji ve embriyoloji alanına çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

Bilimsel etkinliklerimizin yanı sıra THED 15. Olağan Genel Kurulunun ve hemen ardından gerçekleştirilecek olan Kongre Gala Yemeğinin, birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek güzel anılara vesile olmasını yürekten arzulamaktayız. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da meslekte 30. yılını dolduran değerli meslektaşlarımıza ve bir önceki kongremizden bugüne geçen süreçte emekli olan değerli büyüklerimize plaketleri gala yemeğinde düzenlenecek tören ile takdim edilecektir.

Kongremizin gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen sponsorlarımıza, verdiği maddi destekten dolayı TÜBİTAK-BİDEB-2223-B Yurtiçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programına, bilimsel kurulda görev alan değerli öğretim üyelerimize, THED 14. Dönem Yeterlik Yürütme Kurulu ve Alt Komisyonlarında ve diğer Kurullarda görev alan tüm değerli meslektaşlarımıza ve değerli Ea Organizasyon ve çalışanlarına sonsuz teşekkürü bir borç biliriz.

Son olarak, THED 14. Dönem Yönetim Kurulu Üyelerinin, 14. Ulusal Histoloji ve Embriyoloji Kongresinin de Düzenleme Kurulunu oluşturduklarını hatırlatarak, kongremizin düzenlenmesinde verdikleri emekten ve gösterdikleri üstün gayretten dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Siz değerli üyelerimizin verimli, güzel ve başarılı bir kongre geçirmenizi ve THED ailesi olarak kuruluşumuzun 28. yılında bu özel anları paylaşabilmek ve ölümsüzleştirebilmek için Antalya’da buluşabilmeyi dileriz.

 

Saygılarımızla,

 

                                          Prof. Dr. A. Çevik TUFAN                                                                                           Prof. Dr. Çiler ÇELİK ÖZENCİ

                                                Kongre Başkanı                                                                                                        Kongre Genel Sekreteri

 
 
 
Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği, Ümitköy Mahallesi, 2544. Sok. No:3 Çankaya-ANKARA
info@thed.org.tr
 Web Tasarım: AdaNET
Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneğinin Resmi Web Sitesidir