AnaSayfa
1993- KASIM THED BÜLTENİ

  

Histoloji ve Embriyoloji Derneği Yönetim Kurulu Haziran 1993 ayı içinde aldığı bir kararla Histoloji ve Embriyoloji alanında çalışanların aralarındaki iletişimi artırmak üzere yılda iki kez “Haber Bülteni” yayınlanmasını karar altına almış bulunmaktadır. Bültenin bu birinci görevinin yanısıra, Türkiye’de alanımıza ilişkin yazılı tarihi belge olma özelliği de olacaktır. Bültenler öncelikle Histoloji ve Embriyoloji Derneği üyelerine gönderilecektir. Bununla birlikte ilk sayı üye olmalarını teşvik edeceği varsayımıyla bütün Histoloji ve Embriyoloji mensuplarına postalamıştır.

Bizler için 1993 yılının en önemli olayı Üniversitelerdeki Histoloji- Embriyoloji birimlerinin “Anabilim Dalı” olduktan sonra Anatomi biriminden bütünüyle bağımsızlaşmalarıydı. Son on yıldır, özellikle son birkaç yıl içinde yoğunlaşan ortak çalışmalarla bu sonuca ulaşıldı. Histoloji- embriyolojide varolan bütün bilim insanlarında kendiliğinden doğan ortak kararlılık (konsensus) bu sonuca ulaştıran birinci etken oldu. Kişi ve/veya grupların güç kullanarak çıkarıp uygulattığı kararların benimsenmedikleri ve kalıcı olmadıkları biliniyor. Histoloji ve Embriyoloji Derneği Yönetim Kurulu bu alandaki bilim insanlarının başarı sevincini paylaşmaktadır.

Bültenin bundan sonraki sayılarında yer alacak haberlerin birikerek zenginleşmesi için yollayacağınız mektuplar istekle beklenmektedir. Histoloji- Embriyoloji Anabilim Dalları’ndaki çeşitli bilim etkinlikleri hakkında karşılıklı bilim alışverişinde bulunmayla çalışmaların düzeyi yükselecektir. Sizlerden bu alana ilişkin haberler geldikçe bültenlerde yayınlanacaktır. Haber bülteninin yılda birden fazla çıkarılabilmesi, gelen bilginin yığılımına bağlı olacaktır.

Histoloji- Embriyoloji ailesine esenlik ve başarı dilekleriyle…

Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği Yönetim Kurulu

 Ankara, Kasım 1993

 

1993- KASIM THED BÜLTENİ.pdf


Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği, Ümitköy Mahallesi, 2544. Sok. No:3 Çankaya-ANKARA
info@thed.org.tr
 Web Tasarım: AdaNET
Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneğinin Resmi Web Sitesidir