AnaSayfa
2016- MAYIS THED BÜLTENİ


 
“YİRMİ ALTI”

Bu dönem bayrağı devralma onurunu bize tattırdığınızda 1 amacımız vardı: ‘’Bir dediğinizi 2 etmeyecek azmimizle; görevi öne alan, ödülü sona bırakan anlayışımızla sizlere layık olabilmek için çalışmak’’.

Sevgili meslektaşlarımız; bizler hizmet sürecimizde gönül bağımızla, biriyle diğeri yan yana geldiğinde 3’ten daha fazla eden güçlü bir ekip olduk. 4 dörtlük sonuçlar elde edebilmek için, bir elin 5 parmağı gibi hiç kopmadan yürüdük. ‘’6 üstü mesleğimiz, yuvarlanıp gidiyoruz...’’ diyenlere inat, beraber çabalamaktan keyif aldık.

Akademik yaşamlarınızda genç yaşlı hepinizin 7 gün sabahtan akşama koşturduğunu; işler yine de bitmeyince ‘’keşke bu hafta 8 gün olsaydı’’ dediğinizi duyar gibi oluyoruz. Sadece 9 ay hazırlanarak geldiğimiz bu ömrü, 10 numara bir bilim insanı olarak yaşamayı hepimiz istiyoruz. Aylar, yıllarca emek verdiğimiz çalışmalarımızın sonunda çöpe atılan deney sonuçlarımız, dergilerden zalimce reddedilen araştırma yazılarımız; ekonomik ve yönetsel baskılar aslında ilk 11’de sahaya çıkamayacağımızı göstermiyor. Bebek adımlarıyla ilerleyen bilimde bizim de atacağımız minik ama çok önemli adımlar var. Yeter ki inancımızı yitirmeyelim. Nitekim 12. Dönemden bu yana histoloji embriyoloji bilim ordumuzu oluşturan üyelerimizin sayısını çok arttırdık. Tümü genç yeni üyelerimizle 13. Dönemde sesimiz daha güçlü çıkıyor. Derneğimizin anabilim dalları ve hastanelerde hizmet veren laboratuvar çalışanı meslektaşlarımızla el ele vermesiyle 14, 15 ve 16. Dönemlerde topluluğumuzun daha da büyüyüp güçleneceğine inanıyoruz.

Bu dönem, önceki dönemlerde olduğu gibi, üyelerimizin eğitim, araştırma ve hizmet etkinliklerini hem kurumsal, hem de kişisel olarak desteklemek temel hedefimizi oluşturdu. Görev dönemimizde yaptıklarımızı 17 bölümlü bir kitapçıkta sizin için özetledik.

Bu yılki kongremizi, asırlara dayanan tarihiyle saçlarındaki aklarına rağmen, 18’inden19’una yeni girmiş genç bir kıza benzeyen güzel İzmir’de düzenliyoruz. Ege Üniversitesi’nin mükemmel konukseverliğiyle, bilimsel ve sosyal olarak çok zengin bir içerikle hazırlanan toplantımızdan hepinizin büyük keyif almasını diliyoruz.

Şöyle geriye dönüp baktığımızda, 20’li yaşlarımızda adım attık bu mesleğe. 21, 22, 23 derken gençliğimizi deney tüpleri ve hastalarla, laboratuvar tezgahları ve nöbet koridorlarında geçirdik. Kitaplarımızın içinde kaybolurken, bir günde hiçbir zaman 24 saat yetmedi. Yıllar akıp giderken büyüdük, aşık olduk, yaşlandık. Sevgili genç meslektaşlarımız, hızla geçen bu yolculukta galiba biz en çok mesleğimize aşık olduk. Mesleğimizin derneğinin 25. Yaşını bitirip, 26’sından gün aldığı bugün, geleceğe sizinle dokunacak olmanın verdiği sonsuz güvenle, Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği’mizi kollarınıza gururla bırakıyoruz.

İçten sevgi ve saygılarımla.

Prof. Dr. Petek Korkusuz

THED Yönetim Kurulu adına, Başkan

 

2016- MAYIS THED BÜLTENİ.pdf


Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği, Ümitköy Mahallesi, 2544. Sok. No:3 Çankaya-ANKARA
info@thed.org.tr
 Web Tasarım: AdaNET
Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneğinin Resmi Web Sitesidir