AnaSayfa
2021- EKİM THED BÜLTENİ
 

Türk Histoloji ve Embriyoloji Ailesinin Değerli Üyeleri,

 

16. Dönem Yönetim Kurulu olarak derneğimizin uzunca bir süredir sessiz kalan bültenini yeniden hayata geçirmenin mutluluğuyla tüm üyelerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. İlk kez 1993 yılında, sayın hocamız merhum Prof. Dr. Meral Tekelioğlu başkanlığında yılda iki kez olarak çıkan bültenimizin amacı; tüm üyelerimizin birbirinden haberdar olmasını sağlayarak yenilikleri paylaşmak adınaydı. Elbette ki günümüzde sosyal medya ağlarının iletişimi hızlandırması sayesinde ailemizin üyeleri birbirlerinden ve yeniliklerden çok kolay haberdar olabiliyor. Ancak, camiamız giderek büyümekte ve yeni üyelerimiz her geçen gün büyük bir ivmeyle aramıza katılmaktadır. Giderek büyüyen ailemize çoğu kez sosyal medyanın hızının bile yetişemediğine şahit oluyoruz. İşte 16. Dönem Yönetim Kurulu olarak büyük bir aile olduğumuzu unutturmaya çalışan pandemi koşullarına ve birbirimizden izole olduğumuz bu iki yıllık süreçte, yeniden bir araya gelmek ve yaptıklarımızdan haberdar olabilmek adına bültenimizi yeniden hayata geçirmeye karar verdik.

Tam 31 yıl önce büyük bir özveri ve çalışma azmiyle derneğimizi kuran ve sonrasında da aynı özveriyle devam ettiren, yönetim ve alt kurullarda çalışarak, emekleri sayesinde bizleri içinde bulunduğumuz bugünlere taşıyan tüm hocalarımıza bu vesile ile şükranlarımı sunuyorum. Bıraktığınız emanete sahip çıkıyor ve daha ilerilere taşımak adına çalışmaya devam ediyoruz.

Göreve başladığımız ilk günden beri 16. Dönem Yönetim Kurulu olarak, sizlere nasıl daha iyi ulaşır ve pandemi nedeniyle gevşeyen bağlarımızı nasıl daha sıkı bir araya getiririz düşüncesindeyiz. Bu doğrultuda sıklıkla bir araya gelirken; alt kurullarımızın da bizler gibi özveriyle ve yoğun bir şekilde çalıştığını görüyoruz. En kıdemlimizden en gencimize kadar el ele ve omuz omuza çalışmaya devam edeceğimizi de bilmenizi isterim.

Göreve geldiğimiz andan itibaren; birçok yenilik ve düzenleme ile karşınıza çıkmaya çalışıyoruz. Tüm öğretim üyelerimizden gelen duyuruların paylaşılması, dernek sayfamızın aktif olarak yapılandırılması ve sayfamızda bizimle bilgilerini paylaşan Anabilim Dalı tanıtımlarının eklenmesi, ilk kez Anabilim dalları ile iletişimimizi kolaylaştırmak adına Dernek İletişim Sorumlusu (DİS) olarak bir öğretim üyemizin belirlenmesi ve tanışma toplantılarının yapılması, alt kurullardaki hocalarımızla toplantıların yapılıp yeni gündemlerin belirlenmesi, “Eğiticilerin Eğitimi Seminerleri” başlığı altında başlayan ve yeni dönemde de devam edecek olan çevrimiçi toplantıların organize edilmesi ile yol almaya başladık. Bu arada, görevi devir aldığımızda pandemi şartlarının izin vermemesi nedeniyle Ata’mızın huzuruna çıkamamıştık. Bu nedenle 20 Eylül 2021 Pazartesi günü saat 10.30’da Ata’mızın ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e Yönetim kurulu olarak ziyarette bulunduk. Anıtkabir ziyaretimizde, aktif bir meslek derneği olarak, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüdüğümüzü, bilimin aydınlattığı yolda ilerleyerek ülkemize katkı sağlamak adına çalıştığımızı ve yeni bilim insanlarının yetişmesine liderlik etmek için Cumhuriyetimizin ilkelerine bağlı, Ata’mızın gösterdiği yolda ilerlediğimizi dile getirerek, bilimin aydınlattığı yolda ilerleyerek ülkemize katkı sağlamak adına çalıştığımızı ve yeni bilim insanlarının yetişmesine liderlik ettiğimizi, gösterdiği yolda ilerlediğimizi bilmesini istedik.

Pandemi nedeniyle kutlayamadığımız milli bayramlarımızı artık yeniden kutlamayı düşünüyoruz. Bu doğrultuda da ilk etkinliğimiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda bilim disiplinimizin ustaları değerli hocalarımız ile bir araya gelmektir. Her yıl bunu bir ritüel haline getirmek ve yeni yönetimlere bunu bir miras olarak bırakmak en büyük hedefimizdir. Tabi sadece ustalarımız ile değil; öğrencilerimiz ile de bir araya gelmeyi planlıyoruz. Bir kış okulu planı ile her yıl aynı zamanlarda farklı illerimizde öğrencilerimiz ile hocalarımızın bir araya gelmesini sağlamaya çalışacağız. Geçen yıl pandemi nedeniyle yapamadığımız kongremizi de gelecek yıl gittikçe büyüyen ailemizin tüm üyeleriyle, eski günlerdeki gibi el ele ve omuz omuza yapmayı planlıyoruz. Pandemi koşullarını da göz önünde bulundurarak dikkatle çalışacağımızı ve hiç birimizin sıkıntı yaşamaması için özen göstereceğimizi bilmenizi isteriz.

Görevi devraldığımız günden beri, çalışma ilkemizin şeffaf, paylaşımcı, yapıcı ve bilimsellikten yana olacağını, önceki dönemlerimizdeki gibi 16. Dönemde de aynı hedeflere sahip çıkacağımızı bilinmesini isteriz. Önceki yönetim ve alt kurullarımızın yükselttiği başarı ölçütlerinin farkında olduğumuzu ve bunların peşinden gidip daha ileriye taşımak için elimizden geleni yapacağız. 16. Dönem Yönetim kurulu olarak heyecanlıyız, güçlüyüz, özveriliyiz ve idealistiz. Bu güçle ve istekle görevine sadık Yönetim Kurulumuza güven ve desteğiniz için teşekkür eder, bu güvene layık olmak adına çok çalışacağımızı bilmenizi isteriz.

Bültenimizin 16. Döneme ait ilk sayısını sizinle paylaşmaktan büyük bir gurur duyuyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Prof. Dr. Gamze TANRIÖVER

THED 16. Dönem Yönetim Kurulu adına, Başkan

 

Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği, Ümitköy Mahallesi, 2544. Sok. No:3 Çankaya-ANKARA
info@thed.org.tr
 Web Tasarım: AdaNET
Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneğinin Resmi Web Sitesidir