AnaSayfa
2024- OCAK THED BÜLTENİ

17. Dönem Yönetim Kurulu olarak, yeni görevi devir alan ekibimizle, bu dönemin ilk sayısını, bültenimizin de on ikinci sayısını sizlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sayımızın diğer bültenlerimizden farklı bir kapağa sahip olduğunu göreceksiniz. Her geçen gün gücüne güç katan bugünlere gelmemizin yegâne sebebi ve bağımsızlığımızın teminatı Cumhuriyet’imiz 100. yaşını kutladı. Bizde bu haklı gururu yansıtmak adına bültenimizin bu sayısını özel bir tasarım ile sizlere sunmak istedik. Hep birlikte nice 100 yıllara…

Bu sayımızda 17. Dönem olarak, yeni ekibimizle göreve başlamanın heyecanıyla ve Cumhuriyet’imizin 100. yaşını da kutlamak adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaret ettik. Bu sayıda ziyaretimize ait özel anları içeren resimlerin yanında “Anıtkabir Özel Anı Defterine” yazdığım yazıyı da bulacaksınız.

Bu sayımızda, göreve yeni başlayan 17. Dönem Yönetim Kurulu’muzun neler yaptığını, sizlerle hangi platformlarda bir araya geldiğimizi hatırlatmaya çalıştık.

Düzenli olarak her ay devam ettiğimiz “Eğiticilerin Eğitimi” seminerlerimizin Kasım ayı konuğu Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saffet ÖZTÜRK’dü. Hocamız bizlere “Maternal mRNA’ların Translasyonel Kontrolünde Poli(A)-Bağlanma Proteinlerinin Rolü” başlıklı bir konuşma yaptı.

Sınırların Dışında(n), Laboratuvarın İçinde(n)” başlıklı seminerlerimizin Ekim ayı konuğu Prof. Dr. Tarık Tihan’dı ve hocamız “Akademik Hayatta Başarı ve Bilim İnsanı Olmanın Getirdiği Sorumluluklar” başlıklı konuşmasını yaptı. Aralık ayı konuğumuz da Doç. Dr. Evrim Ünsal’dı ve hocamız “PGT Uygulamalarında Referans Bir IVF Merkezi Olmak” başlıklı konuşmasını sundu. Bizlere destek olan tüm hocalarımızın kısa konuşma özetlerini bültenimizde bulabilirsiniz. Her sayımızda olduğu gibi, bu sayımızda da; gelenek haline gelen, ailemize yeni katılan üyelerimizi, akademik aşama kaydeden ve ödül alan hocalarımız hakkında bilgileri de görebilirsiniz.

Bu sayımızın röportajı Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şahin SIRMALI hocamızla yapıldı. Hocamız bizlere derneğin kuruluşundan bu yana gelişimini ve eğitim açısından tarihsel gelişimimizi anlattı. Engin tecrübelerini bizimle paylaşan camiamızın önemli hocalarından ve derneğimizin kuruluşundan beri bizimle olan hocamızla röportaj yapmak ve tecrübelerini dinlemek bize büyük bir ilham oldu.

17. Dönem olarak göreve başlar başlamaz Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kurulu Başkanımızın da ricasıyla “Eğitim Üst Kurulu”nu toplantıya çağırdık. Ankara Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu toplantımızda eğitim alanında birçok konuyu konuşup yeni kararlar alınması sağlandı. Bu güzel toplantımıza ait bilgi ve görüntüleri de bu sayımızda bulacaksınız.

17. Dönem Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz günden beri; 16. Dönemin ruhunu yaşatan özveri ve aynı azimle çalışmaya devam ediyor, sizlere ulaşabilmek, yeni projeler üretebilmek adına uğraşıyoruz. Siz Türk Histoloji ve Embriyoloji ailesinin de desteği ile yeni projelerimizle karşınızda olmaya yeni birliktelikleri planlamaya devam edeceğiz. Bizlerden bilgi alabilmek için lütfen dernek sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takipte kalınız.

Bültenimizin 17. Dönem Yönetim Kurulu adına bu sayımızı da sizlerle paylaşmaktan büyük bir gurur duyuyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Gamze TANRIÖVER

17. Dönem THED Yönetim Kurulu Başkanı

 

 2024- OCAK THED BÜLTENİ.pdf

Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği, Ümitköy Mahallesi, 2544. Sok. No:3 Çankaya-ANKARA
info@thed.org.tr
 Web Tasarım: AdaNET
Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneğinin Resmi Web Sitesidir